מסכת חלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/07/16 11:34 כא בתמוז התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב!

אשמח אם תסביר לי את המשנה חלה ב', ג':

אומרת שם המשנה שהאישה יושבת וקוצה חלתה ערומה...

1.האם חלילה למשהו מותר לראותה באופן זה?

2.האם המשנה רק מציעה אופן בו אפשר לברך על חלה או שכך צריך להיות?

3.ואם הרב יכול להסביר בפירוט את המקרה והדין ולכלול בתוך זה את חוקי הצניעות....

תודה מראש!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מדובר על דברים שבין אדם למקום. הדיון על העירום אינו מהותי למצוות חלה, הוא נכון לכל מצווה.
מבררים כאן את ההבדל בין עירום של איש ועירום של אישה כאשר שניהם יושבים:
כשאישה יושבת האבר שלה מוסתר בקרקע ולכן אין איסור שתקיים מצווה ותברך.
וזאת בניגוד לגבר שהאיבר שלו פונה לפנים ולכן גם כשהוא יושב האבר שלו לא מוצנע והוא לא יכול לברך מבלי שיכסה עצמו.
הנושא נדון בהקשר של מצוות חלה מפני שזו מצווה שהנשים מקיימות אותה.