חתונה ברבנות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/05/15 12:47 כב באייר התשעה

שאלה

שלום רב,

אני וחבר שלי מתכננים להתחתן בחתונה אזרחית בארה"ב בקרוב. כשנחזור מארה"ב בכוונתנו להירשם במשרד הפנים כנשואים.

האם בבוא היום כשנרצה להתחתן כדת משה וישראל נוכל לעשות זאת? האם תהיה לנו בעיה כיוון שאנו נהיה כתובים כנשואים במשרד הפנים?

תודה רבה!

תשובה

ב"ה

שלום.

בבוא היום כשתרצו להתחתן כדת משה וישראל יצטרכו לשלוח אתכם לבין הדין הרבני על מנת לבדוק ולברר מה היה בחתונה האזרחית.

אם הם יגיעו למסקנה להחתונה האזרחית בטלה ולא תופסת אז תוכלו להרשם ברבנות ולהתחתן כרגיל.
אם הם יגיעו למסקנה שאתם נשואים אז אי אפשר להתחתן שוב.
רק בית דין רבני מוסמך לתת היתר לרישום נישואין.
ויש מצבים שמצריכים "גט לחומרא" וכל מקרה נדון לגופו.

עצתי אליכם ראשית להתחתן כדת משה וישראל ורק אח"כ להתחתן אזרחית.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.