ילד מחוץ לנישואין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/04/12 09:16 יג בניסן התשעב

שאלה

בס"ד

שלום לרב ,

לפני כמה שנים גיליתי שההורים שלי לא היו נשואים , שנים חשבתי שאני ממזרה ויהיו לי בעיות להתחתן , אמי הייתה רווקה וגם אבי היה בתהליכי גירושין לא ידוע לי בדיוק אם הוא כבר היה גרוש או לא ...

כיום, אחרי שחזרתי בתשובה אני יודעת שיש הבדל בין כל מיני סוגים של ילדים שנולדו מחוץ לנישואין , רציתי לדעת איך אני נקראת ואם עפ"י ההלכה מותר לי להתחתן ואם יש הגבלות מסויימות...?

שאלה נוספת שקשורה לנושא היא בהכרויות בעתיד ( אני בת 19.5.. ), מתי לספר שההורים שלי לא התחתנו , אני מאוד מפחדת שאנשים לא יקבלו את זה , כי זה מאוד לא מקובל בציבור שלנו , אני בקושי מכירה ילדים להורים גרושים אז המצב שלי.. בכלל...

גם אחים שלי לא התחתנו עד היום האם אתה חושב שיש לכך קשר ?

אני יודעת שאי אפשר לדעת חשבונות שמיים אבל אולי זה קשור ?

תשובה

שלום וברכה

א. על פי ההלכה, ילד שנולד מחוץ לנישואין לבחורה רווקה הוא ילד כשר לחלוטין, ואין עלייך הגבלות מצד זה.
ב. בתהליך ההיכרות בדרך כלל יש שני שלבים. שלב אחד הוא השלב בו כל אחד מציג את הדברים הטובים והיפים שבו. בשלב השני מתחילים להתקלף, ונחשפים באמת לצדדים השונים. זה השלב בו מספרים את הסיפורים כולם.
ג. ב"ה, נכון שהדבר שזה לא מקובל בציבור שלנו, אולם ב"ה שהציבור שלנו הוא ציבור שבאמת נוהג על פי ההלכה, ולא פוסל אותך בשל העובדה שאת נולדת בדרך זו. אינני חושב שזה מה שיעמוד בדרכך.
ד. אין אדם היודע חשבונות שמיים, וטוב יותר שלא להתיימר לחשב את החשבונות האלה.

כל טוב והרבה שמחה