הומוסקסואליות בטבע

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/08/11 02:15 טו באב התשעא

שאלה

שלום לכבוד הרב!

לפי המדע היום ישנם זנים מסויימים של חיות שמקיימות קשרים הומוסקסואלים לשם הנאה גרידא ללא איזה תועלת של התרבות

על פניו זה ממש מוזר ותמוה שיהיה קיים דבר כזה בטבע

האם יש לכך איזהשהו הסבר מניח את הדעת? בפרט לאור האמונה שאלוקים ברא את הטבע ישר

שאלה נוספת שקשורה לעניין היא בנטיה הנל בבני אדם- מדוע בכלל היא קיימת, ומדוע בורא עולם יצר לכאורה נטיה עקומה כזו שפוגעת בקיום העולם וממש נראה שאין לה שום מקום (שלא לדבר על התסבוכים שנוצרים לאנשים בעלי נטיות כאלה) מדוע בכלל??

תודה לכבודו מראש

תשובה

שלום וברכה

אני לא מדען, ואני לא מכיר את הנתונים.
ברם, אני מכיר את דרכי החשיבה. אם יש סתירה בין מה שאנו סוברים שהאלוקים אומר ובין מה שהמדע קובע, יש שתי אפשרויות בסיסיות: אם מתברר אכן כי בטבע יש קיום יחסים הומוסקסואליים (אני מדגיש את המילה "אם", כי מניסיוני בתחומים המדעיים שאני כן עוסק בהם – הרבה מאוד מהמדע הוא "הנחת המבוקש") אזי מי שטוען שההומוסקסואליות היא בניגוד לטבע – טועה, כיוון שהוכח שאין זה נכון. האפשרות השניה היא כמובן שהמדע הניח הנחות מוטעות, ובשל כך הגיע למסקנה המוטעית הזו. יש באמצע גווני ביניים אולם אלו שתי האפשרויות, ואף אחת מהן אינה אסון רוחני
האלוקים לא עשה את העולם ישר בלבד. יש בו הרבה כאב, ייסורים, פגמים גטניים ועוד ועוד, וזו דרכה של הבריאה האלוקית.
אינני יודע מפני מה הקב"ה ברא את אותם דברים שהוא אסר. אפשר להפעיל מחשבה ולחשוב מחשבות שונות בדבר זה (תפקידם של ההפכים, של הייסורים וכדו'), אולם כל זה הוא השערה רוחנית בלבד, ולא וודאות.

כל טוב