אוכל שבושל בשבת, הושרה או הונבט בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/05/18 13:07 ז בסיון התשעח

שאלה

שלום רב,

אני מחפשת מסגרת לתינוק שיהיה בן 1.3 בספטמבר ב"ה.

לא מצאתי עד כה מסגרת שתואמת את הגישה שלי.

ישנה מסגרת חדשה שתפתח בספטמבר, שם התחברתי לגננת ולגישה שלה.

הגננת אינה אדם דתי( עדיין), חלק מהבישולים וההכנות לבישול תעשה בביתה בשבת. כמו השרייה והנבטה. האוכל טבעוני, כך שאין עניין של בשר-חלב.

כמובן שהוא מיועד לכל ילדי הגן, מניחה שמיועד גם לה ולבנה הקטן.

האם ניתן לאכול מאוכל זה?

זאת אחת הדילמות שלי האם לרשום את בני לגן הזה או לא.

תודה רבה ושבוע טוב!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אם היא משרה את הגרעינים מיום שישי ולא מתעסקת אתם בשבת - כלומר לא מחליפה מים וכד' אז אין בעיה.

אבל אם היא מכניסה אותם למים בשבת או מחליפה מים בשבת זו מלאכה דאורייתא! וכן פסק בשולחן ערוך (או"ח סי' שלו סי"א): "השורה חטים ושעורים וכיוצא בהם במים, ה"ז תולדת זורע וחייב בכל שהוא".