חגים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/05/24 22:09 כו בניסן התשפד

שאלה

מדוע מלכתחילה לא חוגגים חול מועד ביום שבועות והרמבן צריך להסביר תקופה אחרת שהיא מקבילה לחול המועד בשבועות? מהי מהות החגיגה של שביעי של פסח? זה מציין אירוע מסוים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

התורה לא צוותה לעשות חול המועד ולכן לא עושים חול המועד. החגים הם על פי דברי התורה.

הרמב"ן מדבר על חול המועד של פסח ולא שבועות.

החגיגה בשביעי של פסח זה בגלל שהתורה אמרה ביום השביעי מקרא קודש. זה מוסבר בכך שביום השביעי הייתה קריעת הים ושירת הים. והיו בו ניסים רבים.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ