פויקה של יועז הנדל

שר התקשורת שיתף בחשבון הפייסבוק שלו את המתכון הסודי לפויקה: "בתחתית הסיר שמן זית ובצל, בדפנות הסיר-עלי כרוב ועל זה שכבת גזר ותפוחי אדמה. למרכז הסיר מכניסים את העוף חתוך לקוביות ומתבלים עם הרבה שיני שום, מלח ופלפל גרוס. אפשר גם בקר. לצמחונים, לא עלינו, אפשר לוותר על הבשר", אמר הנדל.

צילום: shutterstock

"אחרי זה מוסיפים ירקות רכים למעלה, כרובית, קישוא, בטטה/ תפוחי אדמה, זעתר ופטרוזליה. בסוף שמים שליש צנצנת סילאן ואת המרכיב הסודי והבריא קצת קוקה קולה או יין פטישים ומכסים בנוזלים. עכשיו מערבבים כל רבע שעה ולאחר שעה מורידים עד אידוי הנוזלים. אפשר לטעום את הרוטב ולהוסיף מה שחסר, שזה בגדול כל מצרך אפשר, אפשר גם שום גבישי". 

כנפיים על האש

צילום: שאטרסטוק

סלט תפוחי אדמה של מדורה

צילום: אסף קרלה

ממולא אינבולטיני בגריל

צילום: טקה סטודיו

תפוחי אדמה צלויים

צילום: גל בן זאב

טאקו בקר בגריל

צילום: טקה סטודיו