יום הכיפורים הוא יום צום, אולם הסיבה לצום אינה תענית, אלה לפנות את עיקר ההתעסקות של האדם לחזרה בתשובה, תפילה והתרוממות הרוח. לכן, הסעודה שלפני תחילת הצום, סעודה מפסקת, צריכה להיות סעודה חגיגית, מרוממת, סעודה שתהיה לתחליף לסעודת החג של יום כיפור ומטרתה להתכונן גופנית לקראת הצום. לכן הסעודה צריכה להיות חגיגית ובמקביל גם מלאת אבות מזון שיזינו את הגוף להתחזק לקראת יממה ללא מאכל ומשתה.
אז מה מכינים לסעודה מפסקת? חן ואלון קורן רקחו לנו שלוש מנות לסעודת החג שיסגרו את הפינה של פחמימות, חלבונים, ירקות, נוזלים, סוכר וכל מה שהגוף צריך לקראת הצום.

לא לשכוח במהלך כל היממה שלפני הצום לשתות למעלה מעשר כוסות מים וגם תוך כדי הסעודה. 

המנה הראשונה שתעלה על שולחן הסעודה היא סיר ממולאים, עוף ותפוחי אדמה. המנה היא בעצם ארוחה בפני עצמה כאשר היא מאגדת בתוכה ירק מבושל, פחמימות ועוף. המתכון בלינק:

סיר של כרוב ממולא עם עופות ותפוחי אדמה

סיר ממולאים עוף ותפוחי אדמה של חן ואלון קורןצילום: דרור עינב

תוספת נהדרת למנה העיקרית, תוספת שהיא משביעה וטעימה היא המעקודה, גם היא של חן ואלון קורן והיא פשוטה להכנה, מתכון בלינק הבא:

פשטידת מעקודה שמנמנה

מעקודה של חן ואלון קורן צילום: דרור עינב

החלק המרענן של הארוחה הוא סלט שומר עם תפוזים, סלט קליל להכנה שיתן רעננות למנות הכבדות שלצידו. המתכון בלינק:

סלט מרענן של שומר ותפוזים

סלט שומר ותפוזים של חן ואלון קורןצילום: דרור עינב

שתהיה סעודה של שמחה, שתחשב לנו כאילו צמנו בט' ובי' בתשרי