אזכרה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/05/24 22:19 ג באייר התשפד

שאלה

אבקש את עזרתכם בניהול אזכרה להורי ז"ל ביום ראשון הקרוב ד' באייר.

האזכרה הינה משותפת לשני הורי כי לאמא לא יכלנו לעשות בגלל המלחמה וסכנת הטילים ולאבא לא עשינו כי הוא נפטר בחודש ניסן ולא עושים אזכרה בחודש זה.

יכול להיות מאד שלא יהיה מנין. אני מבקש את עזרתכם לגבי מה אני צריך לעשות ומה סדר הפעולות שצריך לעשות באזכרה כדי לתת את הכבוד הראוי להורי על פי ההלכה ?

האם קריאת אותיות נשמה זה מספיק ?

האם הנוכחים בבית העלמין אפילו שהם לא ליידינו נחשבים כנוכחים והם נחשבים במניין לצורך אמירת קדיש ?

האם, מתי ואיך להגיד את הקדיש על ישראל ?

אשמח לעזרתכם המהירה כי האזכרה בעוד יומיים.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

קוראים את פרקי תהילים, כולל השמות. תחילה קוראים את שם האבא ומוסיפים אותיות נשמה, לאחר מכן את אותיות האם ומוסיפים נשמה.

אפשר לעשות אל מלא רחמים אחד לשניהם.

להצטרף למנין צריך שישמעו את הקדיש.

ביום זיכרון אומרים על ישראל רק בתפילה, אבל בבית העלמין קדיש יתום.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ