קידוש בשבת על יין תפוחים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/05/24 17:39 כח בניסן התשפד

שאלה

בבית אבות שנמצא ליד הבית שלי בראשון לציון אני עושה קידוש כל ליל שבת כבר הרבה מאוד שנים. השנה התחלף המנהל והוא ביקש ממני לעשות קידוש על יין תפוחים כי הוא אומר שזה מה שהמבוגרים יכולים לטעום וגם כי זה יותר זול..מה הרב אומר להסכים להם?

תשובה

ב"ה

שלום.

אי אפשר לצאת ידי חובת קידוש בליל שבת ביין תפוחים. עדיף לעשות את הקידוש על 2 חלות מאשר על יין תפוחים.

לחילופין אתה יכול להגיע איתם להסכם שאתה עושה קידוש על יין רגיל או מיץ ענבים ואתה תשתה רביעית ויותר מהיין ותוציא אותם ידי חובה.

והם המבוגרים ישתו מיץ תפוחים בתנאי שאתה מודיע להם זה מיץ תפוחים והם יברכו על זה ברכת שהכל ניהיה בדברו .

לגבי יום שבת בבוקר שניתן לקדש על "חמר מדינה" אין לך להתעקש איתם על זה וכך גם לגבי הבדלה.

יישר כוח עצום על המצווה שאתה עושה !!

אשריך!

בברכה,

עוזיאל אליהו

.