3 השבועות

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 21/01/12 23:21 כו בטבת התשעב

שאלה

בס"ד

מצאתי את המאמר הזה: http://www.yoel-ab.com/katava.asp?id=105

איך עונים על כך? אם הרב יוכל להתייחס לכל טענה שלהם, זה יעזור לי מאד.

אני יודע שמדובר באתר שהוא שקרי, אבל עדיין. הדברים מבלבלים אותי ואני לא יודע כיצד להשיב עליהם.

תודה רבה.

תשובה

לגולן שלום

קשה קצת להתייחס לטענות שלהם כי הנחת המוצא היא שונה. הם באמת מנסים לקבוע מציאות גלויה מתוך מדרש. אם תשים לב שבכל המאמר המפולפל שם הם לא מצליחים לדחות שום טענה עניינית אלא הם מנסים להתפלפל בדברי האבני נזר. יש כאן מקרה קלאסי של "מרוב עצים לא רואים את היער", מצב נפשי אופייני ללמדנים חרדים שלא לומדים אמונה באופן מסודר. כלומר מנסים להתפלפל במדרש בכלים הלכתיים ומתעלמים ממה שנגלה לעין כל: תהליך היסטורי מופלא של שיבת עם ישראל לארצו שמתגשם מול עינינו. הדבר דומה למי שמתפלפל באור יום כי מצא מדרש שעכשיו זה לילה.
אני הייתי מציע לך לא להידחק למגרש שהם מנסים לשחק בו, אלא לענות בשכל ישר - שגם אם אנו לא מבינים כל מדרש, זה מגוחך לתלות בזה התנגדות לתהליך שכל התורה וחז"ל מלאים בו - קרי, יישוב ארץ ישראל וחזרת עם ישראל לארץ ישראל.

בברכה חגי