שמיעת מוסיקה ביום העצמאות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/05/24 10:03 ב באייר התשפד

שאלה

ראיתי שפורסם באתר בעבר שמותר לשמוע מוסיקה ביום העצמאות בגלל שכך תקנו הרבנות הראשית לישראל. אבל כל רב ששאלתי אמר לי שאסור לשמוע מוסיקה ביום העצמאות. אני בבעיה ולא יודע כיצד לנהוג רציתי לדעת עם יש איזה פוסקים שמתירים לשמוע מוסיקה ביום העצמאות או איזה מקור הלכתי שאוכל לסמוך עליו

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

עיין ילקוט קול סיני (גליון 73, אייר סיון תשלג, עמו' 88) שהתיר הגרע"י זצ"ל לעשות אירוסין בשירה וריקודים ובכלי זמר, וא"כ כ"ש בנידון דידן, ובספר קרן לדוד (סי' קיט) התיר הכנסת ספר תורה לבית כנסת בשירים ורקודים, למרות שהספר תורה נשאר של הבעלים, אבל הכנסת ס"ת לבית כנסת מתירה שירים ורקודים בספירת העומר. ראיות אלו הן על שירה וריקודים, אבל אתה שואל על שמיעת מוסיקה בפנ"ע, שמקור האיסור לא ברור האם הוא שייך כלל לספה"ע או שזה דין כללי שאסור לשמוע כלי זמר, ובייחוד שזה שירים ללא מוסיקה ובייחוד אם לא מביאה לידי רקודים (שהם נאסרו). על כן יש מקום לשמיעת מוסיקה אבל שלא תביא לרקודים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ