שמירת שבת - נסיעה ברכב לבית הכנסת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/05/24 09:56 ב באייר התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

אני חי באנגליה רחוק מאוד מהקהילה היהודית

בשנה האחרונה התחלתי להתחזק, האים ניתן להקל ולנסוע בשבת לבית הכנסת?

תודה

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח גדול על דרכך.

אני מעדיף שהרב המקומי יתן תשובה לשאלה זו. הוא מכיר את המציאות, ואולי אף פתרונות שאני לא מכיר.

התשובה שלי נכתבת רק אם אין דרך להגיע אליו:

קשה מאוד להתיר ליסוע בשבת לבית הכנסת, גם כדי להתקשר מחדש בקהילה. שכן, נסיעה במכונית נחשבת ממש כהדלקת אש, ויש בה עוד נושאים שונים שאסורים על פי ההלכה, ועל כן אין לעשות ״מצווה הבאה בעבירה״.

אבל,

ההתקשרות בבית הכנסת מאוד חשובה, ובוודאי שכחלק מתהליך ההתחזקות.

לכן, אם מדובר בנסיעה בתחבורה ציבורית, או במונית הנהוגה על ידי גוי - יש מקום לעשות זאת כחלק מתהליך ההתקרבות, ובהמשך למצוא ביחד עם אנשים אחרים שומרי שבת פיתרון טוב יותר, שלא תזדקק גם לזה.

אני מדגיש שוב הן את דברי החיזוק שלי לדרכך, והן את העדיפות לדבר עם הרב המקומי.

כל טוב ושבת שלום