מה עלי לעשות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/05/24 09:49 ב באייר התשפד

שאלה

ערב טוב כבוד הרב

אני בעל חנות תכשיטים מהצפון ולפני מספר שבועות עלה בי החשד לגבי לקוחה טובה שלי שהיא גונבת לי תכשיטים. הייתה טבעת שהיא אהבה ואחרי שהיא יצאה לא מצאתי אותה. לא ראיתי אותה מכניסה דבר לכיס לכן גם לא חשדתי ואמרתי לעצמי שאולי הטבעת אבדה לי. היום היא נכנסה שוב לחנות, הוצאתי לה טבעת שהיא אהבה ושוב הטבעת נעלמה. אציין כי אין בעסק שלי מצלמות אך תמוהה מאד שפעמיים שתי טבעות שהיא אהבה נעלמו. האם אני יכול לספר עליה לאישתי ולמי שמדי פעם מחליף אותי בחנות להזהר ממנה אע"פ שלאר ראיתי אותה גונבת ואין לי שום הוכחה?

תשובה

שלום וברכה

בוודאי.

מותר להיזהר מפני אדם שחושדים בו.

אבל צריך לעשות את זה כהלכה:

לספר לאשתך או למי שמחליף אותך מה גרם לחשד; להדגיש את העובדה שמדובר בחשד ולא בוודאות; וכמובן להזהיר שלא לפגוע בכבודה אם אין ראיות יותר חזקות.

ואולי נכון כן להתקין מצלמות, ואז זה יותר פשוט.

יישר כוח על שאלתך ועל הרצון לנהוג כהלכה באחד הנושאים החשובים ביותר בהלכה.