יציאה לבילוי היום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/05/24 20:48 א באייר התשפד

שאלה

אני גרושה דתיה לאומית , משתדלת לקיים מצוות ,

נמצאת במשבר של פרידה מקשר רע והרסני , סובלת בעיות בריאותיות ויש לי עול ונטל רב בחיים.

מאז שהתגרשתי פעם בחודש מבלה במועדון ריקודים כי מאוד מחוברת למוסיקה ואוהבת לרקוד מתלבשת צנוע ושומרת על עצמי

רציתי לדעת אם היום בגלל ספירת העומר יש מקום להקל ושאוכל לצאת לבלות עם חברה ואח שלה במועדון ריקודים

שוב , המוסיקה והריקוד משחררים לי את הנפש

אשמח לתשובה מהירה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מתוך פניני הלכה: "כיוון שנהגו בימי האבלות שבספירת העומר שלא להרבות בשמחות יתירות, כתבו האחרונים שבכלל זה יש לאסור ריקודים ומחולות של רשות (מ"א תצג, א). וכן נהגו לאסור נגינה ושמיעת כלי זמר. אבל חוג אירובי שעיקרו לצורך התעמלות אפשר לקיים בימי האבלות, וישתדלו להתאים לכך מוזיקה שאינה שמחה".

מתוך דבריו עולה שאם חיונית לך פעילות גופנית בלווי מוזיקה לצורך שחרור נפשי, את יכולה בתקופה זו להצטרף לחוג אירובי או התעמלות-תנועה במקום לרקוד.

תזכי במהרה לבשורות טובות ישועות ונחמות.