חלום שנפטרת עוזבת את הבית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/03/24 19:12 ל באדר א'

שאלה

כבוד הרב שלום,

לפני 3 שבועות אימנו עטרת ראשנו נפטרה. אתמול אחותי הגדולה חלמה שאימי ז"ל עוזבת את הבית ובזמן שהיא עוזבת היא צורחת וצועקת שהיא לא רוצה להישאר בבית והיא הולכת ועוזבת לדרום. בבוקר בת אחותי שמתגוררת בשדרות \ פתח תקווה לסירוגין סיפרה שהיא ראתה פרפר בבית שהוא מתעופף ולא רגוע. תוכל להגיד מה פירוש החלום? תודה יצחק

תשובה

בס"ד

שלום רב,

החיבור שאתם יוצרים בין הפרפר ובין החלום יוצר רושם שאדם מאוד מודאגים מהחלום. אני לא מוצא קשר בין השניים.

את החלום אני לא יכול לפרש במדויק, נראה שהוא מבטא רגשות שיש לאחותך הגדולה כלפי הפרידה מהאם.

אני ממליץ במקרים כאלה לבוא לביהכ"נ לברכת כהנים ולומר את התפילה על חלומות שמצויה בסידורים.

בשורות טובות.