נטילת ידיים לאחר שירותים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/03/24 09:47 כא באדר א'

שאלה

האם חובה לנטול ידיים אחרי שירותים בברז שמחוץ לשירותים?חוץ מיזה ששוטפים ידיים גם אם יש כיור בשירותים כמובן.

ועוד שאלה:במקרה שאין לידי מים ואני רוצה לאכול לחם?אוכלים בלי נטילה אבל מברכים המוציא ואח״כ ברכת המזון???

תודה רבה!!!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. היו שהקלו בשירותים של ימינו אם הם מכוסים ויש וילון סביב האסלה. אבל אם יש ברז חיצוני לכו"ע עדיף.

ב. אם יש מים באזור של 1 קילומטר יש ללכת ולהביא מים. אם אין מים בכלל יש לעטוף את הידים במפית או כפפות ולברך המוציא וברכת המזון.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ