תעתענית בשובבים שובבים שו

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/02/24 09:23 כט בשבט התשפד

שאלה

האם מותר לשמוע שירים בתענית יחיד של שובבים

ואיך והאם אני חייב מניין כדי לעשות את הפדיון ע״פ הבן איש חי או שמע או שאני יכול לעשות את זה פשוט לבד

ואיפה בבקשה אני יכול למצוא את הנוסח שצריך להגיד שעושים את הפדיון

תשובה

שלום

אין בעיה של שירים כיון שזו לא תענית של אבלות. כמובן, שנכון לשמור על אווירה ראויה ולא שירי הוללות וכיוצא בזה.

אין חובה במנין.

אינני מכיר את הנוסח.

חשוב לזכור, שיחד עם הדברים הנוספים שאדם לוקח על עצמו, כמו למשל תענית בימי השובבים, חשוב להתחזק בדברים שהוא מחויב בהם, כמו למשל כוונה בתפילות, לימוד תורה, יחס לבני משפחתו ולחבריו, צדקה וחסד, ועוד.

כל טוב ובהצלחה