גזל במילואים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/01/24 15:47 כ בטבת התשפד

שאלה

היי

שוב יש לי שאלה על גזל

אני במילואים ובמסגרת במילואים מגיע לי החזר נסיעות מהצבא, אני באה בהסעה של הבסיס כי אסור לנו כרגע ליסוע באוטובוס, אבל עדיין מוזן לי שיש לי החזר נסיעות למרות שאני לא באמת נוסעת

האם הכסף הזה הוא גזל?

ידוע לי שיש אנשים שנגיד עושים בסיס סגור ומוזן להם יומיות וככה ההחזר שלהם יותר גדול שזה באמת נשמע לא בסדר

אבל לגבי מה שאני עושה (הרי מגיע לי החזר, פשוט ההסעה בדיוק עוברת בבית שלי אז לא נחוץ לי אוטובוס)

אז מה שאני עושה זה בסדר?

תשובה

שלום

לגבי מי שמזין משהו לא נכון כדי לקבל יותר, זה נראה ודאי מעשה לא נכון.

אבל לגבייך שאת באמת עושה יומיות אני חושב שאין בעיה, כי זו הגדרת התפקיד, וגם אם היית מחליטה ללכת ברגל או לתפוס טרמפ היית זכאית, כך שאין בזה בעיה.

כל טוב