איזה ספר עדיף ללמוד קודם?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/12/23 22:14 יא בטבת התשפד

שאלה

שלום הרב.

ברוך ה' היום אני לומד הרבה תורה ביום אבל אני מתגייס עוד כמה חודשים ומן הסתם זמן הלימוד ירד.

אני עוד כמה שבועות מסיים את הספר אורות התשובה של הרב קוק זצ"ל ואני רוצה להתחיל סדר לימוד יומי חדש ואני מתלבט בן שני ספרים (אני לא אספיק שניים עד הגיוס)

אז איזה ספר יותר יסודי, אורות התורה או ספר הכוזרי?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ספר הכוזרי שעליו אמר הגר"א שהוא קודש קודשים, והוא מאחד מחשובי הראשונים, ומעלתו גדולה ביותר, אפשר ללמוד אולי רק עד סוף מאמר ג', ולאחר מכן לעבור לאורות התורה.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ