שונאי ישראל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/10/23 15:57 ד בחשון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב איך אתה מרגיש?

יש לי שאלה שמתאימה לימים האלה שפשוט הייתי חייב לשאול אותך.

האם שונאי ישראל יענשו מתישהו על השנאה שלהם לישראל?

ואם כן מה יהיה העונש של כל שונאי ישראל שממשיכים להפיץ שקרים עלינו ולהסיט עוד אנשים רבים נגנדו ולגרום לנו עוד נזק למרות שיש הוכחות שמוכיחות אחרת.

והאם גויים שלא קשורים בכלל לעם ישראל ותומכים בישראל יתוגמלו לדוגמה נשיא ארצות הברית ביידן שתומך בנו למרות שאנחנו מיעוט, ואם כן מה היה התגמול שלהם.

תודה רבה מראש שאתה ממשיך לענות על שאלות גם בזמנים כאלה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בורא עולם מנהיג את העולם בצדק ובאמת.

בעלי חיים פועלים לפי אינסטינקט - אין להם בחירה חופשית ממילא אינם נדונים על מעשיהם.

לבני אדם יש בחירה חופשית, כל אדם אחראי על מעשיו ונותן עליהם את הדין.

כל אדם שעושה טוב - גמולו טוב, כל מי שעושה רע - גמולו בהתאם.