העתקת עץ פרי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/10/23 23:57 ג בחשון התשפד

שאלה

שלום וברכה,

אני מעוניין לקנות עצי פרי בני יותר מ3 שנים איך אני צריך לבצע את המעבר מהמשתלה לגינה בלי לאפס את שנות העורלה

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

צריך לקנות את העץ במשתלה מפוקחת שבה יש פקוח על מספר שנות העץ, לבדוק שיש לו נקב למטה ועומד על האדמה, יש להכין את החור במקום שרוצים לשתול, ולהשתדל להביא מיד את העץ לתוך החור, יש לדאוג שהעץ ישמרו שורשיו ולא יתפזרו. ואז אפשר להמשיך למנות שנות ערלה. כמו כן יש לוודא שאין זה עץ מורכב באיסור. אפשר לדעת כנה ורוכב ואפשר להתקשר למכון התורה והארץ 086847325 לדעת האם אלו מינים המותרים בהרכבה או לא.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה וארץ