מעשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/10/23 11:26 ג בחשון התשפד

שאלה

ב"ה

לכיפה – רבני כושרות

שלום כבוד הרב

ספר החינוך מצוה תקז - מצות הפרשת תרומה גדולה

דברים י"ח, ד'

וכן מענין המצוה מה שאמרו זכרונם לברכה שאין חיוב תרומות ומעשרות בפירות עד שיביאו שליש (גידול). וכן מה שאמרו שהלקט והשכחה והפאה והעוללות (מתנות עניים) של ישראל אף על פי שהעמיד מהן כרי בבית פטורין מן התרומה ומן המעשרות. וכן מה שאמרו שאין תורמין התרומה לא במדה ולא במנין אלא באומד (אומדן/בערך), לפי שלא נאמר בה בתורה שיעור, מה שאין כן במעשרות, וכבר כתבתי בראש המצוה שעין יפה מפריש אחד מחמשים באומד, ולא יתן הפירות בסל ובקופה שמדתן ידועה, אבל תורם בהן חציין או שלישן (??).

מה הכוונה: אבל תורם בהן חציין או שלישן

תודה ממשה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

חצי סל או שליש סל, אין צורך במידה מדויקת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ