לישון עם גמרא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/10/23 10:15 ב בחשון התשפד

שאלה

אשמח לדעת אם אפשר להירדם עם ספר גמרא במיטה אני הרבה פעמיים לומד שאני עייף וגם מאוד מרגיש בטוח שאני ליד הגמרא לא יודע למה אבל זה משרה עלי ביטחון

אשמח לדעת אם אפשרי להירדם עם גמרא ואם לא האם יש דרך לאפשר את זה ליד המיטה או בצורה מסויימת ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ספרי הקודש הם קדושים מצד עצמם, הם לא תחליף ועזר רפואי או רוחני. כך שאין להשתמש בגמ' לצורך שינה ולישון עם הגמ' במיטה. אבל אפשר ללמוד ולהניח על שרפרף/שלחן קטן ליד המיטה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ