פתרון חלומות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/10/23 17:18 א בחשון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

היה לי חלום מוזר שאני מאמין שיש לו משמעות שלילית ואשמח אם תעזור לי לפרש אותו אולי חשוב לציין שישנתי עם ציצית וספר תהילים קטן כרוך על הצוואר

הייתי על המיטה בטלפון ופתאום הרגשתי עייף השעה הייתה 14:45 שמתי לעצמי שעון לעוד רבע שעה בשביל לקום בשעה עגולה (15:00) החדר לפני שהלכתי לישון היה מואר מאור השמש ועם דלת פתוחה שכבתי על הצד לא נרדמתי היה לי שיתוק שינה לא נלחצתי יותר מידי כי כבר היה לי איזה 5-8 שיתוקי שינה בעבר משם הרגשתי משהו יושב עלי יכלתי כמעט לראות אותו הוא היה מטושטש רזה וגבוה עם גוף מוזר יצאתי מהשיתוק ופשוט השתגרתי לחלום מוזר אני הולך עם אחי הקטן ואם אדם שכביכול שהיה מדריך טיולים הייתי ביער ירושלים הלכנו על דרך עם מצוק משמאלנו באמצע הדרך ראינו בור עמוק חסום בסורגים חלודים בתוך הבור היו קשורים 2 חוטים לחוט אחד קשור זכוכיות ולחוט שני קשור במבוק שהתנדנדו שתיהם ברוח היו עושים צלילים המדריך נכנס לבור דרך פתח מרובע בסורגים בשביל לראות משהו הוא כמעט נפל לתוך הבור העמוק ויצא ברגע האחרון פתאום משום מקום בא זאב גדול והתקדם לעבר אחי הקטן בנהמות ונביחות אחי הלך הצידה והזאב המשיך ללכת ישר אני חושב שבעצם הזאב התקדם אלי אז בן אדם במקרה עבר במקום עם כלב הזאב והכלב התידדו והזאב היה מוסך דעת מהכלב והפסיק להתקדם אלי אחר כך השתגרתי חזרה לחדר כמו שאמרתי במציאות החדר היה מואר בחלום הוא היה חשוך לגמרי הוא היה נראה שונה כל מה שבחדר נעלם ונשאר רק מיטה שולחן ריק עם כיסא ומראה מראה שלא הייתה שם קודם המראה כיסתה את כל הקיר על המיטה ליידי חשוב לציין שגם בחלום הייתי בשיתוק שינה מעריך בין 3 ל4 פעמים אני הרגשתי את זה ידעתי שאני בחלום בחלום הסתכלתי במראה שוכב על המיתה וראיתי את החדר אבל לא את עצמי רציתי להתעורר ניסיתי לזוז בחלום וחשבתי כבר שהתעוררתי חשבתי שזה המציאות ולא הבנתי למה אני אני עייף כל כך ניסיתי להגיע לטלפון שהיה מונח ליידי על המיטה אבל לא יכלתי לזוז הייתי משותק שסוף סוף הצלחתי הטלפון היה שבור לחתיחות מפורק לא הבנתי מה קורה ניסיתי לקום בחלום להדליק את האור בחדר כי כמעט ולא ראיתי כלום הכל היה חשוך חיפשתי את המתג של האור שמצאתי אותו התעוררתי עוד הפעם בתוך החלום על מיטה שוכב על הצד עוד פעם עכשיו הבנתי שגם זה חלום חיפשתי את הטלפון שליידי הפעם הוא לא היה שבור הדלקתי אותו ראיתי שהשעה 14:58 והשעון אמור לצלצל עוד 2 דקות חיכיתי אכן עוד 2 דקות השעון צלצל במציאות והתעוררתי הכל היה נראה כרגיל הדלת הייתה פתוחה והחדר עדיין היה מואר מאור השמש

אשמח מאוד אם תעזור לי לפרש אותו,

תודה רבה כבוד הרב

תשובה

בס"ד

שלום רב,

קשה לפרש חלום כל כך מורכב. אני יכול רק לציין שאינני מסכים לטענתך שיש לחלום משמעות שלילית. החלום מורכב מאירועים שונים אבל לאף אחד מהם אין משמעות שלילית דווקא (המדריך יצא ברגע האחרון; הזאב שתחילה רודף אחריך הפסיק להתקדם אליך).

ההמלצה של חכמינו במקרה של חלום מטריד היא לבוא לברכת כהנים בבית הכנסת ולומר שם את התפילה להלן. כך אני ממליץ לך, הם החלום הזה מטריד אותך.

רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלְּךָ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ; חֲלוֹם חָלַֽמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵֽעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶֽיךָ, יְיָ אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כׇּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כׇּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַֽמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַֽמְתִּי עַל אֲחֵרִים וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלָי; אִם טוֹבִים הֵם, חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹת שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק; וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה, רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּֽהוּ מֶֽלֶךְ יְהוּדָה מֵחׇלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּֽנוּ, וּכְמֵי יְרִיחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַֽכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה, כֵּן תַּהֲפֹךְ כׇּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כׇּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, וְתִשְׁמְרֵֽנִי וּתְחׇנֵּֽנִי וְתִרְצֵֽנִי. אָמֵן.