רבים מאוכבים לרשע והבטוח בה חסד יסובבנו

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/10/23 17:17 א בחשון התשפד

שאלה

בוקר טוב,

מה פירוש המשפט וכמה הוא נכון להיום האם זה באמת ככה ואפשר פשוט למסוך על ה'?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בודאי שתמיד אפשר לסמוך על ד', אלא שאתה לא תמיד יודע מהו רצונו, ומדוע הוא מביא עונשים מסוימים על האדם. בעקרון מגיע לרשע מכאובים ולבטוח בד' חסד יסובבנו, אבל לפעמים יש עוד שיקולים שלמרות שהוא בוטח בד' אבל צריך לפעמים לקבל עונשים כדי לתקן מעשיו או לקבל עונש על דברים מסוימים שיהיה לו שכר לעולם הבא. כך שהמשפט תמיד נכון אבל לפעמים יש שיקולים נוספים שאין אנו מודעים להם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ