במצב הקשה הזה, האם להמשיך באמירת שלום . "בוקר טוב " וכו

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/10/23 15:49 ל בתשרי התשפד

שאלה

במתקפת הפתע של הטרוריסטים כולנו אבלים ומצד שני חזקים וחדורי אמונה לנצח , כמו בתשעה באב ,האם מותר להגיד שלום , או להגיד בוקר טוב ערב טוב וכו?? (מבחינה רגשית .... אין לי רצון ואין לי יכולת להגיד "שלום" )אך מה אומרת ההלכה בעניין... אגב השאלה רלוונטית גם ביום ה"אזכרה "של גירוש גוש קטיף וכו , עניין האבל מתקשר לאי אמירת שלום , וכאן לצערינו זה לא אבל אחד אלא אבל לאומי וכבד מנשוא .

תשובה

שלום וברכה

אני מבין היטב את הקושי ואת המצוקה.

יישר כוח על לקיחת הדברים ללב.

בד בבד, יש לשים לב לשני דברים:

א. אי אמירה עלולה לפגוע מאוד באדם אחר. פגיעה באדם אחר היא בעייתית הרבה יותר מאשר נאמנות לתחושה העצמית שלנו.

ב. מטרת האויב היא שיבוש החיים שלנו. כשאנו לא אומרים שלום וכדו׳ - אנו למעשה מקדמים את הניצחון שלו.

על כן, נראה נכון לחפש דרך גם להביא לידי ביטוי את האבלות שלנו, וגם לא לפגוע בשני העקרונות החשובים האלה. כגון: אמירת שלום, אבל בכובד ראש, בכנות, בענווה, בשקט; או כל דרך אחרת שתביא לידי ביטוי הן את זה והן את זה.

אשמח אם תראה את הסרטון הקצר:

https://fb.watch/nHCjXvKHFA/

כל טוב, ותפילה שיבואו ימים טובים יותר