שאלה בעקבות המצב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/10/23 22:59 ב בחשון התשפד

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב

קודם כל אגיד תודה רבה על המענה שלכם ואשמח שלא תפרסמו את השאלה

אני חושבת שיש לי הפרעת ocd, לא משהו מאובחן אבל כן משהו ששמתי לב אליו

אצלי זה מתבטא בתנאים שאני אומרת שאם אני אעשה דבר מסוים אז יקרה משהו

ה ocd שלי המון פעמים מתבטא בתחום הדתי ואני בן אדם מאוד מאמין ואני מרגישה שיש לי מחשבות כפייתיות גם בנוגע לדת וזה ממש מציק ועצוב לי כי אני באמת רוצה להאמין בה׳ יתברך באמונה שלמה. לדוגמא עכשיו בזמן המלחמה אני מרגישה שזה ממש מתגבר ואני מפחדת שלקחתי על עצמי משהו כזה

כשאמרתי קריאת שמע שעל המיטה יש את המשפט ״הריני מקבלת עלי אלוהותו יתברך ואהבתו ויראתו״ ואני מפחדת שחס וחלילה אמרתי שאני מקבלת על עצמי משהו מסוים שאני לא אשים קרם כדי שנועה ארגמני אחת החטופות תחזור לשלום או שחס וחלילה אמרתי שאם אני אשים קרם אז נועה ארגמני לא תחזור לשלום

אז עכשיו אני ממש מפחדת לשים קרם למרות שאני רוצה כי אני מפחדת שאם אני אשים אז יקרה לה משהו רע

אז השאלה שלי היא

האם אני יכולה לשים קרם למרות שיש חשש שאמרתי שלקחתי על עצמי? או שצריך לעשות התרת נדרים?

אשמח לתשובה מה אפשר לעשות

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לדעתי אין כל צורך להמנע מהנחת הקרם מכיוון שאין לך ידע ברור שאמרת דבר זה, וכמו כן אמרת תפילת כל נדרי שהודעת שכל הנדרים שתדרי לא נדרים, כך שאין לך שום צורך בהתרה וכדו', שהרי נדריך לא נדרים כלל, ובייחוד בספקות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ