זוגיות במלחמה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/10/23 09:59 כח בתשרי התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

בן זוגי עכשיו במילואים,אנחנו לא גרים יחד,מפחידה אותי המחשבה שלא נתראה עכשיו כמה שבועות או חודשים בגלל שהוא במילואים.

אני ממש מתגעגעת וקשה לי עם הדאגות

אני מתפללת עליו ועל כל עם ישראל.

אני מפחדת שנתרחק בגלל זה,למרות שהקשר שלנו חזק ובדרך לחתונה בעזרת השם

אשמח להתייעצות איך להתמודד עם הרגשות האלה ,תודה

תשובה

שלום

בתוך מהמערכה הגדולה שעם ישראל נמצא בה, ישנם קשיים רבים שכולנו חווים. חלק חווים קשיים שקשה לתאר, כמו משפחות הנרצחים, החטופים והפצועים או כאלה שנאלצו לעזוב את בתיהם, וגם כל האחרים מתמודדים עם קשיים שהמלחמה גורמת.

בתוך המציאות הזאת, אני ממליץ להתמקד במה אני יכול לתרום ולתת מעצמי לעם ישראל ולכל מי שמתמודד במערכה הזאת, ואיך אני יכול לחזק את רוח העם ואת הגבורה שאנחנו כל כך צריכים.

כיוון כזה, גם מועיל לנפש לגעגועים ולחרדות, וגם כמובן מועיל לכך שבע"ה תזכו להקים בית נאמן בישראל, בית שיהיה חלק מבניין האומה וכלל ישראל והישועה.

בהצלחה