כיבוד אב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/10/23 09:41 כח בתשרי התשפד

שאלה

אני גדלתי בבית שבו היחסים בין ההורים מורכבים, הרבה מתח, מריבות סביב כסף, אמא שמרגיש שמפחדת מאבא , אבא שבכל הזדמנות משפיל ופוגע באחים וכל יום דואג להגיד כמה יש לו ילדים חסרי תועלת., על אף שאנחנו ילדים שלמדו, עובדים ומתפרנסים בכבוד, אני מאוד משתדלת לכבד את הוריי לא להרים את הקול לא להתחצף , אך הדבר מתחיל להיות קשה עם אבי. הקושי מתחיל בכך שאני רואה כייצד היחס של אבא שלי פוגע באמא שלי שמרוב צער ודמעות הפנים שלה כבר השתנו, אבי החליט שהוא פותח חשבון בנק נפרד ונותן לאימי 1000 שח לחודש לחשבון המשותף מכל המשכורת שהוא מרוויח מה שאומר שאת כל החשבונות אימי משלמת מהחשבון המשותף. אנחנו הילדים הבית שיודעים מה קורה עושים את המיטב לעזור לאמא אבל מרגישים טעונים על אבא ומתקשים לכבד אותו, רבים איתו הרבה ואפילו מעדיפים שההורים יתגרשו. אני כבר נשואה ולא גרה בבית אך פעם בשבועיים שאני מגיעה לביקור אצל ההורים אני חוזרת עם דמעות מלראות את אמא שלי בצער ואת אחיי שסופגים השפלות ומצטערים גם הם ומרגישה מרוקנת מאנרגיות. מצד אחד לא יכולה לוותר על הביקורים בגלל אימי ואחיי שבבית מצד שני כל ביקור אני נכשלת בכיבוד הורים כאשר אבי זורק לי הערות משפילות או פוגע באימי ואני לא מצליחה לבלוע רוק. לצערי אני גרה רחוק מההורים ולא ניידת לכן אין לי אופציה להגיע באמצ שבוע.

מה עושים במקרה כזה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

העזרה החשובה ביותר למצוא איזה אדם שאבא שלך יכול לקבל דבריו (רב, ת"ח, אישיות מפורסמת וכו') ולהכניס אותו לתמונה אולי בדרך זו אפשר יהיה לפתור את הבעיה. לא נראה שבדרך הרגילה אפשר יהיה לפתור בעיה קשה כזו. אם זה לא מסתדר, ואתם בטוחים במה שכתבתם, יש לשקול להמליץ על גרושין, אבל גם זה צריך להעשות בשיקול דעת.

בברכת התורה והאר

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ