האם מותר למכור במצב של מלחמה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/10/23 09:35 כח בתשרי התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, בעקבות המצב שמתי לב לבהלת הממדים, כל האנשים רוצים דרך לנעות את עצמם בממד. ראיתי שיש כל מיני אנשים שמכינים קרשים מעץ ונועלים איתם ועוד כל מיני שיטות. מצאתי מוצר (עובד כמובן) שכל מטרתו זה נעילה מפני פריצות. מוט ברזל עם תופסן (סוג של לום) שיכול בצורה אופקית למנוע מידית הממד להיפתח. האם זה בסדר למכור את זה בעקבות העובדה שקיימת בהלה אצל האנשים? הרי בסופו של דבר אני מוכר להם מוצר עובד שהם מחפשים, ובנתיים פשוט מאלתרים כל מיני גרסאות שלו.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מותר למכור את המוצר (אם זה תקני) אבל אסור לגבות מחיר גבוה בגלל הלחץ של האנשים, מכיוון שזה סוג של הונאה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ