כשרות שמן מביצי נמלים

חדשות כיפה רבני כושרות 03/08/23 11:15 טז באב התשפג

שאלה

שלום רב,

ישנו שמן שעשוי מביצי נמלים ומורחים אותו על העור על מנת להסיר שיער גוף. השמן מיוצר במדינות שונות אך לא בישראל. האם מותר להשתמש בו מבחינת כשרות?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

כתב המשנה ברורה (ביאור הלכה שכו): "מנהג העולם לרחוץ בבורית שלנו הנעשים מחֵלֵב ורק איזה מדקדקים זהירין בזה. ואם מצוי להשיג בורית שנעשים שלא מחֵלֵב בודאי נכון לחוש לדעת המחמירין בזה".

כלומר, מעיקר הדין יש מקום להקל ולסוך את הגוף גם במוצרים שאינם כשרים, כמו ביצי נמלים, אך לכתחילה אם יש אפשרות אחרת עדיף לחשוש לדעת האוסרים (משום שסיכה כשתיה).

בברכה

יצחק דביר