האם זאת בגידה?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/07/23 14:53 יז בתמוז התשפג

שאלה

שלום,

לפני כמה חודשים היה לי ולאישתי משבר לאחר שבחור גרוש שאל אותה "גרושה" והיא ענתה "עדיין לא". מאז אני לא מצליח לסמוך עליה לחלוטין.

השבוע, יצא לי להקשיב לשיחה טלפונית בין אישתי לחברה שלה כאשר בשיחה היא מספרת על גבר חדש ששבר לה את החומות של הלב ונכנס לה ללב והיא לא יודעת מה לעשות כי הלב אומר ללכת איתו והשכל אומר אחרת אבל אצלה (לדבריה) הלב מנצח.

מבחינתי זו בגידה, היא כמובן טוענת שלא היה כלום והמקום שנפתח לה בלב עבורו הוא בגלל בעיות תקשורת ביננו.

מה אומרת ההלכה על זה? האם זאת בגידה? אני לא מסוגל לסלוח על זה.

תשובה

שלום

המעילה שאוסרת בני זוג אחד על השני, היא רק אם היה מעשה בפועל של קשר אישות בין האישה לבין גבר אחר.

מה שאתה מתאר בוודאי לא אוסר מבחינה הלכתית.

האם זה אומר שזו מציאות פשוטה ושקל לחזור למצב רגיל אחרי זה? בוודאי שלא.

מן הסתם גם אם הסיטואציה הייתה הפוכה, היא הייתה מרגישה נבגדת.

מה שלדעתי חובה עליכם לעשות, זה לשבת ביחד בהקדם ולהחליט על הליכה לטיפול זוגי מקצועי.

במקום כזה תצטרכו לפתוח גם דברים לא קלים, כדי לקבל סיוע לברר ולנקות, ולהבין כיצד נכון לחדש ולהתחדש בקשר ביניכם.

בע"ה בתוך התהליך תזכה להגיע גם לסליחה

בהצלחה רבה