תרגום ה70 והברית החדשה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/05/23 17:31 יד באייר התשפג

שאלה

בוקר טוב .

ברצוני לדעת אם מותר ללמוד את הברית החדשה/תרגום ה70.

לא למטרת כפירה חס וחלילה ולא לשום מטרה סתם מתוך התעניינות.

גם לא ממש בקטנה רק לעבור על ערכי ויקיפדיה ולקרוא במועט האם זה מותר ?

ובנושא אחר אני רוצה להתחיל לימוד יומי כל יום לאחר התפילה אני לא מצליח להקפיד על דף /רמב״ם/פרק יומי.

לכן אשמח לדעת אם יש לימוד יומי ''שניתן לפספס/ לדלג על ימים"

(כאילו שאם מפספסים לא צריך להשלים )תודה רבה ויום טוב

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר ללמוד זאת רק מי שמלא בדעת ויראת ד' אמיתית ומבוססת היטב, שחקר ביסודות היהדות והוא כעת רוצה להרחיב אופקים כדי לדעת מה שתשיב, אבל בודאי לא בגיל צעיר לפני ביסוס אמונת היהדות.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ