זוגיות והורים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/03/23 07:32 ח באדר התשפג

שאלה

אני בן 27 ויוצא כבר שנתיים פלוס עם אישה גרושה בת 33 נכון לעכשיו עם ילד , אני מרגיש שזאת האישה שאיתה אני רוצה את החיים שלי , אבל אבא שלי מתנגד ולא מוכן לראות אותה בטענה שזה לא מכבד אותו ולא מכבד אותי ושאני יכול למצוא טוב יותר , אני גבר שלא נראה רע מתאמן , מרוויח כסף , מה שהוא אומר לי אני יודע אני יכול למצוא מישהי אחרת , אני לא רוצה למצוא מישהי אחרת , אישה טובה שדואגת , מבשלת , עובדת , וחכמה

מה אני יכול לעשות במצב כזה שאני לא רוצה לוותר עליה?

תשובה

שלום

אני מאוד מבין את הקושי של אביך, אבל במצב שכזה שמבחינתך מצאת את האישה שאיתה אתה רוצה להקים בית, אין מחויבות של שמיעה בקול ההורים.

כיבוד הורים זה בדברים שנוגעים לחייהם (כבודם וצרכיהם) ולא בדברים שנוגעים לחייך, בטח לא בשאלה הכי משמעותית הזאת.

אני כמובן מציע לעשות את זה בכמה שיותר נחת ושמחה וקירבה, ולהסביר לו שאתה מבחינתך מצאת את זוגתך, ושלהים\פרד ממנה ולחפש מישהי אחרת זה יאמלל אותך.

אולי כדאי גם לנסות לערב בזה מישהו שהוא מעריך את דעתו.

בע"ה תתפלל שהקב"ה ייתן שתצליחו מתוך כך לשמור על קירבה ולא ייווצר חלילה נתק או משהו מעין זה.

כל טוב ובהצלחה רבה