פגיעה בפרנסה - יחס לחברה שפגעה בי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/02/23 08:11 ו באדר התשפג

שאלה

חברה מהעבודה גרמה במשך 3 חודשים לחמם את המנהל שלי עלי שהביא לפיטורים שלי בזמן שהגעתי למצב שחסמו לי את הכרטיסים ואת החשבון ואין לי אפשרות למשוך שקל עד חודש הבא מדובר בבחורה שהייתה חברה טובה שלי בעבודה ולא עשיתי לה כלום בכל היקר לי

תשובה

שלום וברכה

כואב מאוד לקרוא את מה שאת מתארת.

יכול להיות שהדרך לנהוג בה היא ממש לקיים את מצוות התורה "לא תשנא את אחיך בלבבך - הוכח תוכיח את עמיתך".

כך ניסח הרמב"ם את המצווה הזו:

רמב"ם יד החזקה הלכות דעות פרק ו

(ה) כל השונא אחד מישראל בלבו עובר בלא תעשה שנאמר לא תשנא את אחיך בלבבך ואין לוקין על לאו זה לפי שאין בו מעשה ולא הזהירה תורה אלא על שנאה שבלב אבל המכה את חבירו והמחרפו אע"פ שאינו רשאי אינו עובר משום לא תשנא:

(ו) כשיחטא איש לאיש לא ישטמנו וישתוק כמו שנאמר ברשעים ולא דבר אבשלום את אמנון מאומה למרע ועד טוב כי שנא אבשלום את אמנון אלא מצוה עליו להודיעו ולומר לו למה עשית לי כך וכך ולמה חטאת לי בדבר פלוני שנאמר הוכח תוכיח את עמיתך ואם חזר ובקש ממנו למחול לו צריך למחול ולא יהא המוחל אכזרי שנאמר ויתפלל אברהם אל האלהים:

והדבר הנכון מצדך לעשות, אם את יכולה, הוא לא לשמור את הדברים בבטן אלא להיפגש איתה, לדבר איתה, לבטא את הכאב שלך על מה שהיא עשתה. אפשר שזו הדרך היותר טובה מכל הדרכים האחרות.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב