אי הכרת הטוב ונרמול אדם שחטא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/02/23 07:03 ב באדר התשפג

שאלה

שלום לרב, בת דודה שלי התחתנה וגרה איתוה ביחידה שהוריה נתנו להם להתגורר מרצון טוב ודאגה לזוג צעיר וכמובן ללא חוזה, לצערה היא גילתה שבעלה הסתיר את עברו(פגע מינית במספר נשים תוך שימוש בכח) היא לא ידעה על כך וגילתה לצערה רק בדיעבד, מרגע שהבינה עם מי התחתנה היא החליטה להתגרש, הוא כמובן ממשיך במשחק התמימות ומכחיש כל דבר והיותר חמור לא מוכן לצאת מהדירה שאין כל זכות בה! לא מספיק העוול שהוא גרם לאישה הוא גם פוגע בהורים מבוגרים שנקלעו לסיטואציה שבסיוטים שלהם לא חלמו, האבסורד הוא שאנו יודעים שיש רב שמדריך אותו לפעול בהתנהגות הזאת ולעשות הכל רק בכדי לשלם כמה שפחות.

באמת שחשוב לי דעת איך מתייחסים לאדם שאין לו הכרת הטוב למי שתמך בו ייעץ לו האכיל אותו ונתן לו קורת גג במשך 4 שנים! איך אפשר לנרמל סיטואציה כזאת שיש אדם שהוא פשוט נוכל ובסוף ההלכה והתורה משמשת לו ככלי הגנה למרות שהתחזה,כפה עצמו בכח,עשק ומתעלל במשפחה שלמה

תשובה

שלום וברכה

אוי...

אם העובדות הן אכן כמו שהן מסופרות בשאלה - אכן אי אפשר לנרמל מציאות כזו, וקשה לי להאמין שיש רב הראוי לתוארו שמדריך אותו לעשות כך.

כל טוב