איסור פדופיליה מדאוריתא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/02/23 20:29 א באדר התשפג

שאלה

האם יש איסור מדאוריתא על פדופיליה ו/או על אונס?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אונס זה כמו רצח בתורה. אמנם זו לא הריגה גופנית ממשית, אבל התורה משווה אונס לרציחה.

פדופיליה יש בה מספר תחומים, ולכן בכל סוג זה בעייתי והשאלה באיזה רמה של חומרא אנו רואים זאת. אבל כל פדופיליה אסורה על פי התורה, החל מ"ונשמרת מכל דבר רע" זנות וכו' עד דברים קשים. על כן אין כל היתר בהלכה לפעולות אלו.

הרחק מהם ומדרכם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ