אתה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/02/23 11:16 ב באדר התשפג

שאלה

אתה יודע גלעד אם מדיטציה יהודית של אריה קפלן לא תעזור לי אני יחליף צד לסיטרא אחרא פשוט אני מאוכזב מאוד מהאל שלך אתה יכול לשכנע אותי לא לעשות את זה אם אתה רוצה אולי תצליח

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בשונה מדתות אחרות, שמציעות אמונה לכל בני האדם - דתות אוניברסליות, תורת ישראל נתנה רק לעם ישראל.

באופן מופלא אתה שייך לעם שאמונתו ודתו הם דבר אחד (זה המקור לביטחון שלי שעם ישראל לעולם לא יפר בריתו עם הקב"ה).

אם תזכור את יהדותך, תבין שכבן ישראל, החיבור לאלהים הוא טבעי עבורך, יש לך נשמה יהודית שלא יכולה להפרד מאלוהים.

אדם לא יכול להחליף את הוריו - גם אם מאוד יכעס עליהם או יתאכזב מהם, גם אם יברח מהבית וילך לגור בארץ אחרת - את הוריו לא יוכל להמיר בשום דבר אחר. כך גם אתה, כיהודי, יש לך נשמה שמתאימה לחיבור עם אלוהים, היא לא תתאים לשום דבר אחר.

וודאי שיש לך בחירה חופשית, לברוח ולחפש לעצמך מקום אחר - אבל זה לא באמת ינתק אותך, כל חיבור למשהו אחר יהיה חיצוני בלבד.

לכן עדיף להשקיע בחיבור האמתי ולחזק אותו - החיבור לעם שלך ולאלוהים שלך.

אני בטוח שגם אם חלילה, תחליט להתרחק - בסוף תמצא את הדרך חזרה.