הליכה ונשיאת מפה בחו"ל בשבת (בלונדון)

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/02/23 23:08 יא בשבט התשפג

שאלה

שלום,

אני מבקר בלונדון בשבת הקרובה, וארצה לאכול סעודת שבת בבית חב"ד.

קראתי באינטרנט שמותר לקחת מפה מודפסת עם הוראות ההליכה ולהחזיק אותה צמוד לבגדים, כדי לעיין בה, והדבר מותר מבחינת טלטול.

האם זה נכון?

שאלה נוספת - ההליכה היא כ-4 ק"מ ובמהלכה חוצים את נהר התמזה. האם הדבר מותר מבחינת תחום שבת?

תודה

תשובה

בסד

שלום וברכה

א. נראה שמפה קשה להתיר.

ב. כל זמן שזה בתוך עיר אפשר ללכת. לגבי התמזה צריך לדעת פרטים ויש לבדוק ברבנות לונדון.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ