תחיית המתים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/05/24 10:14 ל בניסן התשפד

שאלה

שלום, לא ידעתי לאיזה רב לשייך את השאלה

כל נושא המוות ותחיית המתים מאוד מטריד ומפחיד אותי..

בכללי כל העניין הזה של להוריד נשמות ובסוף הן חוזרות למעלה סליחה אם זה נשמע לא מאמין בתורתו, אך נראה מהצד כמשחק בנשמות.. עולות יורדות מתקנות.. למה היה צורך בכך למה בכלל להיברא ולהביא ילדים לעולם אם בסוף מתים ומלאים בכאב?

וגם לגבי התחיה.. הרי יש גלגולים.. לאישה גוף נחזור אם בכלל חוזרים לגוף.

סליחה.. ואודה למענה ליישוב הנפש

תשובה

ב"ה

שלום.

ממה יש לפחד? למה?

כל שבת אנחנו ברכים בברכות ההפטרה "צור כל העולמים צדיק בכל הדורות האל הנאמן האומר ועושה שכל דבריו אמת וצדק ...ודבר אחד מדבריך אחור לא ישוב ריקם כי אל מלך נאמן אתה"

אז אם הקב"ה הבטיח שיהיה תחיית המתים זה יתקיים !!

ואנו מאמינים בזה שזה יתקיים וזה אחד מעיקר האמונה של כל יהודי ויהודיה.

אכתוב לך מעט ממה שכתוב בזוה"ק על זה

1) כל גוף בעצמו ממש וכל נשמה בעצמה ממש עתידים לחזור כפי שהיו בעולם הזה. ואם תשאל :נשמה שהייתה בכמה גופים בגלגולים שונים איך יקומו לתחייה? בזה עונה הזוהר אמר רבי יוסי אותם גופים ראשונים שלא זכו ולא הצליחו הרי הם כלא היו כעץ יבש ישארו ורבי יצחק סובר שלאותם גופים ישלח הקב"ה נשמה חדשה.(זוהר חיי שרה דף קלא)

2.המתים יקומו כפי שנקברו כל אדם והמומים או הסימנים שעל גופו על מנת שיזהו אותו בני משפחתו ומיד אח"כ כולם יתרפאו (זוהר פרשת אמור דף צא)

3. מתי ארץ ישראל יקומו ראשונים ומתי הגליל יקומו ראשונים!!! (זוהר ויקהל עמוד רכ)

4)כשיקומו לתחייה כולם דבר ראשון ישירו שירים וזה יקרה בשלב מוקדם של של קימת העצמות (זוהר ואתחנן עמוד רסו)

5.אישה שהייתה נשואה ל2 אנשים תשוב לבעלה הראשון (זוהר בראשית פא)

6.תורה שאדם למד בחייו לא תשכח ממנו בקומו לתחיה הוא יזכור את כל התורה שעמל ולמד (זוהר וישב עמוד קפה)

7. קיבוץ גלויות קודם לתחיית המתים ...וכמה צרות כמה מלחמות יתעוררו על ישראל ומזמן תחיית המתים יתיישב בעולם בישובו (זוהר תולדות)

ואמרו חכמים בתלמוד הבבלי "מה יעשה אדם וינצל מחבלו של משיח ? יעסוק בתורה ובגמילות חסדים"

מקווה שלא נפחדת יותר מידי אבל כמו שלוקחים גרעין של תפוז או תפוח וקוברים אותו באדמה ויוצא ממנו אח"כ עץ כך האמונה שלנו בתחיית המתים גם אם קוברים אדם באדמה נאמן הוא השם ונאמנים דברים שהמתים יקומו לתחיה.

בברכה,

עוזיאל אליהו

.