לקנות ענבים מערבים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/05/24 09:47 ל בניסן התשפד

שאלה

לכבוד הרב שעונה באתר כיפה האם אני יכול לקנות ענבים מערבים ולעשות מהם יין לשבת האם אני צריך להפריש תרומה מזה ?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית ענבים ליין קונים לא בתחילת העונה אל החל מאמצע העונה והלאה. ולא כל זן ענבים מתאים ליין.

דבר שני הכלל הוא שכל פרי של גויים שגדל בארץ ישראל וגם נגמרה מלאכתם ע"י הגויים פטורים מהפרשת תרומות ומעשרות.

אבל אם גמר מלאכתם של הפירות נעשית על ידי יהודי כגון ריבה מפירות או שמן מזיתים או יין מענבים חייב בהפרשת תרומות ומעשרות בברכה כי יש בהם קדושת ארץ ישראל.

ולכל פרי יש הגדרה אחרת של "גמר מלאכה" .

בברכה,

עוזיאל אליהו

.