ספר הרזים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 31/10/22 07:31 ו בחשון התשפג

שאלה

ראיתי סרטון על ספרייה בנמצאת בארצות הברית בניו-יורק שמצאו בין המדפים ספר עתיק שנחקר על ידי פרופסור יהודי.

לספר קוראים ספר הרזים וטוענים שיש בתוכו הדרכה איך לבקש ממלאכים את מבוקשתנו. מה זה ספר הרזים? מדובר עליו בתנ"ך? משהו בתכלית האסור? אסור גם להתעניין?

תודה

תשובה

שלום

אני לא מכיר את תוכן הספר, אבל לפי מה שקראתי יש בו עיסוק בכשפים ואף בעבודה זרה.

חלילה לכל אדם שיש בו יראת שמים לעסוק בענייני נסתרות שכאלה, שאפילו אם באו ממקור טוב, אינם שייכים כלל וכלל לעבודת ד' שלנו (אולי של גדולי עולם מלאכי עליון), וקל וחומר אם מקורו הוא שלילי.

וקל וחומר שאין לנו לבקש שום דבר ממלאכים או מכל בריה אחרת, שזה איסור גמור. ב"ה יש לנו אבא בשמים, בורא העולם ומנהיגו, שאנחנו יכולים לפנות אליו בכל עת 'ומי גוי גדול אשר לו אלוקים קרובים אליו כד' אלוקינו בכל קוראינו אליו".

כל טוב