ריב בין חברות

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 30/10/22 19:42 ה בחשון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

בשבוע שעבר רבתי בקבוצת וואטספ שבה משתתפות אני ועוד 2 חברות עם אחת מהן.

אמרתי בשלב מסויים בריב לאותה חברה לא להגיע ליציאה שתוכננה בין שלושתינו והיא נפגעה מכך כמובן ולא הגיעה.

יש לי 2 שאלות בנושא

1. האם בגלל שהייתה עדה לשיחה חברה נוספת זה נחשב כ"הלבנת פניה ברבים"? או שזה לא נחשב מול אדם אחד? כי אני יודעת שזאת עברה מאוד חמורה.

2. שלחתי כבר למחרת לחברה הקלטה ארוכה בה אני מתנצלת על כך ומודה בטעות. היא לא ענתה לי עליה. אין לי דרך לדעת אם שמעה אותה אך אני מניחה כי ההתעלמות אינה מקרית. האם נחשב כי "עשיתי את שלי?" גם אם היא לא אומרת לי שסלחה או מתייחסת בכלל? ביקשתי בהקלטה סליחה מספר פעמים, ואני לא יודעת מה אני יכולה לעשות מעבר לכך אם היא מתעלמת (אני בספק שאינה ראתה את ההודעה כי עברו כבר כמה ימים). כמובן שגם בי פוגע כרגע שהיא לא התייחסה לזה, אבל חשוב לי יותר לדעת מבחינת העבירה אם לפחות תיקנתי את הטעות שלי במה שמצפים ממני בשמיים לעשות.

תודה.

תשובה

שלום וברכה,

1. זו הלבנת פנים ברבים, כי יש בקבוצה עוד בת נוספת.

2. תנסי לבקש ממנה ישירות סליחה, לא בהקלטה או הודעה. ואם זה לא הולך, לשלוח אליה שליחים לדבר על ליבה, שאת באמת מאוד מצטערת על מה שקרה.

ברכה והצלחה