שריטה למכונית

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 30/10/22 20:19 ה בחשון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב, אשמח אם תוכל לענות לי בבקשה על השאלה.

קרה מצב שכאשר עשיתי חנייה ברוורס ניתקתי בטעות באוטו שהיה ליידי ועשיתי לו שריטה קטנה. (לא יודעת אם זה קשור אבל האוטו חנה על חנייה אחת וקצת מהחנייה השנייה) אותה המכונית הייתה דיי מלאה בשריטות ומכות שהיו ממקודם, התלבטתי אם להשאיר פרטים שלא יאשים אותי על שאר הדברים שלא עשיתי. בסוף לא השארתי פרטים

אני מרגישה שלא נהגתי כראוי ואני לא יודעת מה לעשות כדי לכפר על זה. אשמח לעצה מהרב מה לעשות, האם אני צריכה לתת לצדקה את אותו הסכום בערך שהיה עולה לתקן את אותה מכה?

תשובה

שלום וברכה,

היית צריכה להשאיר פרטים ולצלם בדיוק את המכה שעשית בלבד.

לכתחילה את צריכה לחפש את בעל המכונית ולספר לו על מה שעשית, ולהגיע איתו להסכמה לגבי התשלום.

ברכה והצלחה