הפסקים בתפילה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/05/24 09:12 ל בניסן התשפד

שאלה

שלום הרב,

1. אם מתפלל ביחיד נמצא בישתבח או בברוך שאמר, האם צריך להגיד י"ג מידות, ברכו, מודים דרבנן ופסוק שמע במידה והציבור נמצא בקטעים אלו?

2. האם כאשר מתפלל בברכות קריאת שמע ופרשיות קריאת שמע עונה לברכו וברכות הכהנים ששומע מהציבור?

3. במידה ונמצא המתפלל בקריאת הלל, האם מותר לו להפסיק לדברים שבקדושה?

תודה רבה

תשובה

ב"ה

שלום.

1.בין ברוך שאמר לישתבח אפשר לענות.כולל גם אם קראו לך לעלות לתורה.

2.בשמע ישראל ובשכמל"ו אסור להפסיק .אבל אם אתה בין הפרקים אז ניתן לענות ל"ברכו" ואפשרי לשתוק בברכת כהבנים ולשמוע את הברכה.

3.בהלל מותר לענות לקדיש וקדושה וברכו אבל להפסיק ללימוד תורה וכדומה.

בברכה,

עוזיאל אליהו

.