שירות נשים בצבא

חדשות כיפה הרב דוד לוי 10/05/24 12:26 ב באייר התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בת דתייה שנמצאת בתקופה של קבלת צו ראשון ובחירה בשירות.

ורציתי לדעת מהי הבעייתיות מבחינה הלכתית לאיסור או מניעת שירות בנות בצבא, על מנת שאוכל לעשות את הבחירה הנכונה ביותר.

תודה מראש, ויום נעים

לידיה.

תשובה

שלום לך,

אסור לגבר לשמוע אשה שרה.

עיקר האיסור הוא על אישה שראה או רואה את המראה שלה.

לכן יש מקום, בצורך גדול, להקל כאשר שרות הרבה ביחד ולא ניתן לזהות את הקול של האשה השרה.

אשה השרה מכשילה את הגבר הנמצא מולה רואה ושומע אותה.

בתפקידים רבים בצה"ל, את לא מחוייבת לשיר.

אם מבקשים ממך בטכסים - בד"כ ניתן להתחמק בוודאי אם את מפורסמת כבת דתיה

בהצלחה

דוד לוי

לא התייחסתי לשאלת הגיוס לצה"ל בכלל, כיון שלא שאלת ודעתי ידועה