תרומת קופת צדקה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 04/01/15 09:16 יג בטבת התשעה

שאלה

שלום. אני מעוניינת לתרום את הכסף בקופת צדקה שלי לבית כנסת בו אני מתפללת . האם יש עניין לתרום את הכסף כמו שהוא במטבעות ?או שזה לא משנה ואני פשוט אצרף את הכסף ואתרום? יום טוב ומבורך .

תשובה

שלום וברכה,
לגבי שאלתך, האם מותר לפרוט את מטבעות מקופת צדקה בשטרות וכדומה.
מותר לעשות זאת, בתנאי שלא תפחיתי מהסכום של המטבעות, אלא תוסיפי משהו מסוים.
בברכה רבה
הלל