תפילת הדרך

חדשות כיפה הרב דוד לוי 02/04/09 20:13 ח בניסן התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לברר בנוגע לתפילת הדרך. אני אשכנזיה, אני נוסעת כמעט כל יום מירושלים לתקוע, לא דרך הכביש הרגיל לגוש עציון, אלא דרך הכביש החדש- הר חומה. הנסיעה לוקחת 10 דקות בערך, אני לא יודעת מה מידת הסכנה בנסיעה בכביש זה.

1. רציתי לדעת האם אני צריכה להגיד תפילת הדרך למרות שהנסיעה קצרה.

2.למרות שאני נוסעת בכביש כמעט כל יום.

3.או שצריך לאמר כיוון שהדרך נחשבת מסוכנת. (אני לא יודעת אם היא נחשבת מסוכנת)

תודה רבה, חג שמח!

תשובה

הדרך הנכונה היא לשאול את הרב של תקוע הבקיא הן בסכנות והן באורך הדרך.

בכל מקרה אם את נוסעת בבוקר אחרי התפילה את יכולה לשלב את תפילת הדרך בברכת 'שומע תפילה'' שבתפילת שחרית.

חג שמח ונסיעה טובה דוד לוי