תפילה

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 04/08/16 14:07 כט בתמוז התשעו

שאלה

בס''ד

שלום וברכה,

אני מאד משתדלת להגיע בזמן לתפילת שחרית של שבת אך לא מספיקה להגיע מתחילת התפילה ולכן כל שבת צריכה להשלים לבד.

רציתי לדעת כיצד להשלים את התפילה- האם מותר להשלים את התפילה בזמן קריאת התורה?

מה בנוגע למי שמגיעה כמה דקות לפני מוסף?

תודה רבה מראש.

תשובה

שלום רב
אין לאשה חיוב להתפלל במניין עם הציבור , לכן את יכולה להגיע ופשוט להתחיל מהתחלה בקצב שלך .
כמו כן את לא חייבת להשלים את פסוקי דזמרה , אם את רוצה תשלימי לאחר מוסף יהיה לך יותר נוח .
ההשלמה היא קריאת פסוקי דזמרה לאחר התפילה ללא ברוך שאמר וישתבח .
אם את מעוניינת להיות עם הציבור וכבר נמצאת בקריאת התורה , כדאי שתקשיבי לקריאת התורה ולא תשלימי בזמן זה .
אם את מגיעה לפני מוסף ורוצה להצטרף לכולם , תגידי ברכות השחר , שמע ישראל , שחרית של שבת . ואז מוסף .